Thursday, September 22, 2011

Kembali Setelah 8 Bulan

8 bulan xdpt update blog ni...ramai lak yg b'tanya psal blog ni...hmm..jgn ada lak yg terkejut kalau blog ni diremovekan nnt...ntah ler..tenet skrg "makin laju" nk update pn bkn main "senang" la...huhu...papehal tgk la nnt cmne...lau ase rajin sy post la entry baru ei...lau x, xde ler...hihi..
p/s: lama sgt xbkk blog...nk setting smua ni pn da ingt2 lupa...hahaha...

Thursday, January 13, 2011

Assignment Byk Itu Seronok...

Assalamualaikum & slmt sejahtera readers....

Assignment byk itu SERONOK...??? aik..?? btul ke..??

hahaha...bg sy mmg la xseronok...xsuke SANGAT2...

adehh...bkk2 jek mail box...ada emel dr lcturer

PRINCIPLES OF MARKETING .....tettttt....

assignment yg hmmm....xt'kata jwbnya...

STRESS...nak thu x simptom2 bila kte stress..??

lau nk tau, tgk gmbr kat bwh ni...haha..

kebanyakan dr simptom tu bakal aku hadapi...

b'siap sedia jela...hahahaha


xlama lg...brubah jd cmni la ek..hahahaha

x


OH NO!!!...xnak jd cmni...


Fizah, awk leh hadapinya...NO STRESS STRESS...

P/S: Kwn2 pn jgn la stress2 yek...

heee...xbgus untk kesihatan tau...hahaha


Hati Getah New Year Giveaway !

Heee...jom kwn2 join GA...KLIK DISINI yek...tQ..

Jom2 Far...K.tiehah...hehe...

Wednesday, January 12, 2011

Saya Pelajar UPSI

Assalamualaikum & slmt sejahtera smua readers…

Haaa…smbil2 duk b’assignment…smpat lg tinjau2 blog2 org..hihi..

Bro Azman kluarkan satu segmen yg mnarik…hee..thanx bro..

Segmen yg mnarik la…dpt gak b’knln dgn blogger dr universiti lain2 kan..

Hek3..ye..bila dipersoalkan ttg tajuk entry ari ni..sy dgn bangganya menegaskan bahawa SAYA PELAJAR UPSI…!!! Saya bakal menjadi guru bitara…insyaALLAH…

UPSI atau lbih dikenali sbg Universiti Pendidikan Sultan Idris tmpt sy mnuntut ilmu slama 4 tahun…

B’mula dr 28 Jun 2009 yang lalu & insyaAllah tamat pengajian thun 2013 cmtu…

Untk pengetahuan readers smua, kat UPSI ni sy amik kos Ijazah Sarjana Muda Pend.Awal Kanak-Kanak..minor Pengurusan Perniagaan..skrg bru jek semester 4…huhu

BUKAN blajar untuk m’jadi kanak-kanak…TETAPI blaja untuk mendidik kanak-kanak…

wlpn guru KANAK-KANAK…sy tetap bangga la..sbb tanpa guru yg m’didik kte ABC..123..

sy xkan b’jaya seperti skrg…hehe…
~ Sebahagian drpd bakal pendidik Negara ~


~ Nampak jek serious, tp kami baik hati...hehe ~

supaya xlari dr segmen ni…

mai nk cite sal pahit manis khidupan di UPSI ni..heee…

PENGALAMAN PAHIT…??? Haha…xde kot…

plg2 PAHIT pn sbb assignment b’lambak-lambak la..tp xpe..

lumrah sbg seorg pljr kan…??

Hihi…PENGALAMAN MANIS lak…hehe…

MANIS bila assignment di submit kpd lecturer..hehe..gurau jek..

pengalaman manis sememangnya BANYAKKK sangat…

klu nk cite tu korg pn mls nk lyn kn…hihi…

pengalaman MANIS bersama kwn2 Far,Jan & Mieyl..

bila kami mnang dlm tournament taekwondo pattern…t

rasa usaha sgt b’baloi apabila pnt lelah ktorg b’latih tu xsia2..

ermmm..itu sj wat mse ni…


wokei..bg spe2 yg rasa nk join segmen ni..KLIK DI SINI yek…JOM la JOIN…xrugi pn..hehe..terima kasih..

Sunday, January 9, 2011

Saya Blogger Kelantan

Jom join Blog Pilihan Malaysia

Nama : Noor Hafizah bt Rosdi…tp org biasa pnggil fizah, fiz, pijah, jah…heee…

Status: Hihihi..of kos la single..single & available…haha

Tinggal di daerah Kota Bharu jek…

alaa…kat Kg.Wakaf Che Yeh..

klu korg org Kelantan…konpem knl wkf che yeh kn..??hehe..

Apa yg menarik kat tmpt sy..??

haaa…sudah tentu la pasar wakaf che yeh…

ramai kot org luar dtg Kelantan dan singgah kat sini..

Klu nk knl leh la add Facebook SAYA(klik di sini)

Ermm..lau nk join gak KLIK je kat SINI..

Thursday, July 29, 2010

Di Sebalik Julai ~~~ (^_~)

Julai memberi mksud yg amat b’makna padaku…knapa ye..??? Pd tnggal 29 Julai 1990,makku tlh melahirkan aku…betapa b’terima kasihnye pada Allah dan makku kerana tlh mmberi pluang padaku untk melihat bumi yg seindah ini…ari ni genaplah usiaku 20thun.. dh msuk 20-an da…hmmm… Sepanjg 20 thun ini, b’mcm2 ragam, karenah yg t’pksa org di sekeliling aku terima…pd ma dgn abah, terima ksih sgt2 kerana tlh b’jaya mmbesarkan kak long smpai skrg...tnpa mngenal erti penat lelah, smata-mata nk mmbesarkan ank-anknya…adik2,kak long doakan korg smua akn brjaya mncapai cita2 msg2…kpd guru2, trima ksih kerana memberi didikan yg smpurna kpd sy…dan xlupa…kwn2…kwn2 ku dr kcik smpai la skrg…trima ksih sgt2 krana sudi menerima diri ini sbg seorg kwn…

Nk citer dr aku umur 6 thun…abah dgn ma tlh hntr aku ke Taski ABIM At-Tarbiyyah, yg x jauh dr umh aku…sjk blaja kt situ, aku dh dpt ramai kwn…seronok…dpt b’main sme2…b’gaduh pn prnh…b’gaduh sbb b’rebutkan prmainan je…hehe…t’ingt lak masa last day duk Taski, ckgu lantik aku jd ketua nasyid…haha…lwk kot…tp bangganye ttp ada sbb masa tu abah dtg…hihi…pastu dpt lak hamper bsr sbb dpt no. 3 dlm kls…mula2 mmg xsngka…tp bila dipnggil nek stage,trkejut gk la…dpt wt blik hamper yg bsr tnjuk pd ma dgn adik2 kt umh…ngee~~ thun 1997 lak, abah n ma g dftrkn aku ke sek.keb seri kota…first2 mmg la xdpt biasakan diri lg…biasa r..aku ni seorg pemalu ckt…hehe…aku blajar kt sana smpai la aku drjh 6…yg psti dr drjh 1-6, aku dpt duk kls 1st…alhamdulillah…form 1 -5, dihantar ke sek men keb zainab 1….sekolah pmpuan jek…huhu…pastu masuk lak mtrik…kolej MARA kulim…rindu Kulim…rase nk mkn nasi ayam periuk besar kt sana…tringat kt cikgu2 kt sana…hmmm…really miss that moment…

2009, msuk lak UPSI….thu x, btapa gmbiranye ati ni bila dpt msuk UPSI…mn x nye…dpt U pndidikan…hehe…dpt lak duk 1 umh dgn org2 yg agk sporting....tp sygnye sem lps xdpt smbut brday btul2...sbb kena suspek H1N1...huhu...

YG PENTING....thun ni plg bes tau....ramai yg wish brfday...terharu sgt....TERIMA KASIH SEMUA~~~

Huhuhu...da tua daaa....

Friday, April 16, 2010

Kenangan bersama AKU & MEREKA

Minggu ni aku rasa hepi sgt2...ntah knapa...maybe sbb aku dpt jumpa semua kwn2 skolah rndh kat FB kot...rindunyer sama mereka2...smua dh berjaya dlm bidang msing2...ada yg duk kt luar negara skrg...jeles dan bangga dgn mereka...tp aku still bangga dgn kehidupan aku skrg coz insyaAllah aku akn dpt apa yg aku inginkan iaitu nk jd seorang pndidik. Facebook telah menyatukan kami semua. Terima kasih kerana menghubungkan tali silaturrahim kami yg tlh skian lama terputus. Hehe...trima ksih jgk kt besfrenku Noor Afifah Fauzi yg uploadkan gmbr kami masa darjah 3 dulu...hahaha...lucu btul tgk gmbr ni masa tu..zmn aku skema sgt2...hahaha (^_^). Ketika ni la tersangat byk kenangan manis bersama. Main2 je dulu, tak mcm skrg...huhuhu....main kejar2 dlm kelas, sepak2 tudung botol la, main sorok2 la...syok giler...skrg??? humpphhh mana de lagi nk main2 cmtu...haha...rasa nk enjoy cm dulu je. Kwn2 dulu pn caring sgt2...huhu...bestnye klu dpt kmbali ke zmn persekolahan cm dlu2 kn..??? hmmm....tp apakan daya masa tetap berjalan seperti biasa...tik tok tik tok...sedar tak sedar, aku dh 20 tahun tahun ni...kenangan bersama kwn2 ni akanku semat dihatiku selalu. Hope our friendship will last forever and after. Miss u all my frenz...



Apa yg aku rasa gembira lg bila dpt jmpe ckgu math ksygn aku dlu kt FB, Cikgu Yusop Mansor...suka sgt bila ckgu ajar...tringat lak bila kami xingat sifir...haha kena berdiri ats kerusi secara berjemaah lak tu...tp semua tu memberi smngt kpd diriku untk terus meminati MATH... MATH sentiasa dihatiku...hrmmm...terbukak lak foto yg ada dlm FB cikgu...wahhhh...terkejut gak bila ckgu ada smpan lg gmbr2 masa kat skolah rndh. Kenangan terindah btul la...nk nangis ase....wawawawa....rindu ssgt....hukhukhuk =(....Lbih2 lagi bila cikgu ucapkan tahniah kat aku sbb bakal menjadi seorang guru, cikgu siap doakan aku berjaya lagi...huhu...terharu~~~TERIMA KASIH CIKGU~~ jasamu amatku kenang. Rindu cikgu jgk....huhu



>> Masa Merentas Desa <<



>> Pertandingan Mewarna <<


>> Cikgu-cikguku <<